Nyheter 2013-14

 

 

Årets första Ängsgårdensföl har kommit!

 

Sindy IV fick ett ståtligt hingsföl i maj. Årets bokstav är W och denna vackre påg fick namnet Wilhelm!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ännu en Izzy avkomma kryper fram ur sina gömmor!

 

Fick ett mail av Ingrid som är stolt ägare till den fina valacken Witz.

"Witz är en mycket vacker ponny, full av energi! Det är min dotter Maja 13 år som rider Witz i huvudsak. Maja tycker om både hoppning och dressyr och vi tror att Witz gör detsamma. Vi hoppas kunna komma ut och tävla en del i år i båda disciplinerna."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bra start på tävlingsåret för Zwiwl Firfod och Emma-Petronella Pegers

 

Årets första start för gårdens ekipage Zwiwl Firfod och Emma-Petronella Pegers gick av stapel på Hästhagensryttarförening. En regnig MSV:C2 resulterade i 65.44% och vinst! Hoppas på liknande resultat resten av terminen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hälsningar från Higgins!

 

I Juni köpte familjen Wahlstedt vår fina ponny Higgins. De har sedan dess startat en klubbtävling med vinst! Så roligt att det går bra för er! Till våren ska de ut och visa framhovarna på tävlingsbanorna, vi håller tummar och hovar för fler framgångar och framförallt att de har roligt! Här kommer lite bilder på det fina ekipaget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dubbel lycka i Falkenberg.

 

Den 28-29 september hölls Ungponnychampionatet i Falkenberg. Den 27 styrde vi den lilla lastbilen med halvsyskonen X-aminator och Ginny ståendes brevid varandra. X-aminator som till vardags kallas X:et är 5 år och efter Ängsgårdens Izzy och Sindy V. Ginny är 6 år och efter Jarno och Sindy V.

 

Lördagen började bra med två fina ritter. Ginny och Elin red på 71% i Ungponnyprogrammet för sexåringar och hamnade därmed på en tredjeplacering. Emma-Petronella och X:et red på 75.6% och tog en andra placering. Med fullt fokus på att rida ännu bättre nästa dag proppade vi magarna fulla med mat i fina Falkenberg.

 

Söndagen då, med två ungponnyer antog vi att de skulle vara trötta dag två. Ginny hade hittat andra andningen och med en tyvärr lite kort framridning var hon lite spänd inne på banan. Men trots detta placerade de sig trea på finaldagen och blev därmed också trea för sexåriga C-ponnyer! X:et visade sig från sin bästa sida. Emma-Petronella red med ett leende på läpparna hela turen och när resultatet lästes upp kom glädjetårarna. 81,6% och vinst i Ungponnychampionatet för femåriga C-ponnyer! Han skötte sig exemplariskt på sin allra första prisutdelning med både rosetter, band runt halsen och segertäcke på och andra glada unghästar runt om sig.

 

Både X-aminator och Ginny är Till Salu och letar hängivna och kärleksfulla ryttare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hopphästen som blev dressyrhäst

 

I stallet står den stora hästen Merry Me som ägs av Anna Stjärnkvist. Anna och Merran (som hon kallas till vardags) har under många år tävlat hoppning upp till 1.10. Men efter flytt till Ängsgården har dressyren dragit i henne och för två veckor sedan debuterade Anna och Merran LA:3 i Eslöv. Och med goda resultat, 63%!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvalade till Ungponnychampionatet!

 

Emma-Petronella Pegers har med den femåriga ponnyn X-aminator (e.Ängsgårdens Izzy) kvalat till Ungponnychampionatet i Falkenberg 2013. De debuterade i Skromberga den 11/8 i två LB:1. Resultatet blev 67.06% och 70.03%. Mer än godkänt!

 

För att få lite mer tävlingsrutin gick de ut i en till LB:1 i Flyinge den 7/9 och slog sitt eget rekord med 73.44%! Nu håller vi tummarna att det går bra i Falkenberg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emma och X:et på träning för Charlotte Haid hemma på Ängsgården.

 

 

Stolta!

 

Vi är så himla stolta över våra Ängsgården avkommor som tävlade flitigt under Dagstorps tävlingar. Under fliken Resultat (uppe till vänster) kan du ta del av de exakta procent och placering som de fina ekipagen kämpat sig till. Har Du bilder på en Ängsgården ponny från Dagstorp är du mer än välkommen att skicka in!

 

 

Östrogenet tar över Ängsgården

 

Sindy och Kyra har i år klämt ur sig varsitt sockersött stoföl. Nu kan vi snart konstatera att flickorna leder över pojkarna hemma på gården!

 

 

Lagavulin debuterar

 

Roswitha Löfquist transporterade runt "Lars" på Frosta RF den 17/5 i klasserna 90cm och 100cm. Dagen till ära var hela Ängsgårdens hejarklack men och peppade. Tyvärr tog den gassande solen och den djupa framridningen musten ur fina "Lars". Han hoppade tappert men tog denna gången inget kval. Vi håller tummarna för er nästa gång!

 

Gizza dök upp i mailen

 

Bilder på en fin Izzy avkomma damp ned i inkorgen och ingen är gladare än vi! Detta är Gizza, ett sto född 2008. Gizza är visad som föl med 41 p (88898). Tyvärr har diverse händelser i livet stoppat dem endast dagen innan för att komma iväg på fler utställningar. Det är sådant som händer! Gizza utlånas eller säljes till rätt familj/person.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e. Ängsgårdens Izzy

 

u. Källtorps Gina 123-S

 

 

Hälsningar från Ängsgårdens Pendy

 

Ängsgårdens Pendy såldes 2011 och har verkligen utvecklats på rätt håll!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ängsgårdens Käck har flyttat till Göteborg

 

I augusti 2012 flyttade Käck från Skåne upp till Särö, Göteborg. Hans nya ägare Anette & Amanda Söderberg verkar mycket nöjda med sin Ängsgården ponny. Här kommer ett litet urdrag ur ett mail från dem:

 

 

"Vi har nu haft honom hos oss i fyra månader och har haft förmånen att lära känna honom, en sådan fantastisk individ, aldrig träffat på en så snäll ponny som vill sååå väl. Han älskar när man håller på med honom, och är alltid positiv. I ridningen vill han alltid göra sitt bästa och försöker verkligen göra allt för sin ryttare."

 

Vi önskar er all lycka i framtiden och hoppas på många positiva uppdateringar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ängsgårdens Que lever livet som ridponny!

 

Nedan ser ni en bild på Ängsgårdens Que som såldes till Sara Persson Huhtala & Sirpa Huhtala sommaren 2011. Ponnyn som vi inte ens hann rida in har fått en riktigt kärleksfull familj och vekar vara i goda händer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Livet på Ängsgården rullar på

 

I dagsläget halkar vi runt i geggamoja, spolar en himla massa leriga ben och ryktar lerinpackade ponnyer till i all oändlighet. Men vad gör man inte för sina älskade ponnyer!? Det går framåt med ungponnyerna, de lite äldre mer utbildade börjar sin hårdträning inför våren och sommarens tävlingar och de dräktiga stona äter och äter och äter... Livet har sin naturliga gång och nu håller vi bara ut tills första tävlingen debuteras och första fölungen ser dagsljus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sara Larson och Savannah har trimmat flitigt under vintern. Du kan läsa mer om Savannah under fliken Till salu.

 

Ängsgårdens Pyrran har fått nya ägare

 

Pyrran, vår fantastiska allroundponny har flyttat från Ängsgården. Lite ledsna är vi allt men vi vet att hon har hamnat precis rätt. Bara ett stenkast bort dessutom så vi kan hålla oss uppdaterade om vår pärla! Vi önskar er all lycka med er Ängsgården ponny!

 

 

Nu finns vi på Facebook!

 

Ängsgårdens Stuteri finns nu äntligen på Facebook. Gå in och gilla oss och ta del av mer Ängsgården!

 

 

Inackorderingarna visar framhovarna!

 

Roswitha Löfqvist fina treåring Lagavulin hoppade upp sig i Flyinge på Breeders och kom på en fjärdeplats. Med goda vitsord åkte Roswitha hem med sin Lars och gav han en välförtjänt semester!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fler fina avkommor på championat.

 

Ängsgårdens Izzy avkomman Zinderella vann på sexårschampionatet även hon i hoppning, med ryttarinnan Izabella Almquist i sadeln. Härligt att se fina hoppavkommor! Championatet hölls i Falkenberg denna sommaren 2012.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zinderella är en c-ponny men som inte drar sig för att lyfta på hovarna som ni ser här.

 

 

Överlägsen på championat.

 

Rolökke Swallow avkomman Figaro LS vann överlägset på femårschampionatet i hoppning. Med hela 17,1 poäng! Figaro LS är en C-ponny som du kan finna till salu på New Forest Föresningens hemsida. Championatet hölls i Falkenberg denna sommaren 2012.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilden är lånad från Svenska New Forest Föreningens hemsida.

 

 

Nära Globenkvalet.

 

Ängsgårdens Izzy och Wilma Björk var med och slogs med 10 andra ponnyer om chansen att få tävla i Globen. Mycket tråkigt nog blev det problem med en högtalare som tyvärr störde ritten. Vi är ändå glada att ha fått chansen att rida Globenkval!

 

Wilma deltog även med sin egna ponny Zidan och kom på en tredje plats med laget Åsbo RF.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dubbelt upp till A-final på SM!

 

Wilma Björk kom till A-finalen på SM med Ängsgårdens Izzy samt hennes egna ponny Zidan. Wilma valde att rida Zidan i finalen då han hade något bättre procent. Hon kom fyra i B-finalen på vår kära Izzy!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izzy och Wilma kvalar!

 

På derbyt blev Ängsgårdens Izzy med ryttarinnan Wilma Björk fyra i båda kvalen. Samt femma i finalen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Champers har fått tillbaka hoppet!

 

Den unga talangen Natalie Bredberg har tagit hem Champers för att hoppa lilla gubben. Alla som träffat Champers vet att han är en riktigt charmknutte och har redan charmat strumporna av hela familjen. De har debuterat lokal tävling i Dagstorp med mycket goda resultat. Dubbelnolla i både 70 cm och 80 cm. Heja heja!

 

 

Vi har förlorat en pärla till de evigt gröna ängarna.

 

Denna sommaren gick tragiskt nog Zelotic Swallow bort i akut kolik. En ovärderlig barnponny lämnade sin nya familj i tårar. Och efter många tårar och svåra beslut valde de att köpa Ängsgårdens Pampers. Den snällaste ponnyn i stallet lämnade oss och gör nu familjen Jidebratt mycket lycklig. Vi önskar er all lycka i framtiden!

 

 

Ängsgårdens Loola har hittat hem till Skåne!

 

Den 18 april blev Lizette med dottern Ellionor Sjögren lyckliga ägare till Ängsgårdens Loola. Deras första start gick av stapeln i Ribban den 19 maj. Det blev en felfri runda som resulterade i en 7 placering i LC bland 33 startade.

 

Vilken fantastiskt start och vi önskar er all lycka i framtiden, hoppas på mer uppdateringar och fler bilder! Njut av er Ängsgårdens-ponny!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jannie Persson närmar sig kval

 

I stallet står Jannie Persson och hennes egenuppfödda valack Malcom M (Campari M - Ganesco). I torsdags (17/5) var de iväg till stranden i Malmö RK och red en MSV:C1 på 61.70%. Inte långt ifrån att ta sitt första kval till MSV:B, vi håller tummarna för dem till nästa gång! Andra resultat för Jannie Persson finns under fliken Resultat 2012, scrolla ned för Ängsgårdens inackorderingar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ängsgårdens Ozzy har debuterat LA:1

 

Vår lilla stjärna Ozzy flyttade till Malin och Elin för några månader sedan och nu har de tagit över dressyrbanorna. De debuterade LA:1 med resultatet 60.089%. Mer än väl godkänt för att vara första gången.

 

De nya ägarna skrev om Ozzy:

"Han sköter sig jättebra på tävling gillar att visa upp sig och står tålmodigt och väntar i transporten. "

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elin Feldt Petersson och Ozzy visar upp sig.

 

 

Ängsgårdens Ozzy och Ginny har flyttat!

 

Ozzy och Ginny har funnit sin nya plats i livet hos Malin och Elin. Vi önskar dem all lycka i framtiden och hoppas på många fina bilder!

 

Grattis Marie Nilsson till guldet på de Nordiska Mästerskapen i körning!

 

Ett litet urdrag ur Maries blogg som du kan hitta här:

 

Precisionen gick superfint, rev en boll och det var ett ”kuskmisstag” en bråkdel av en sekunds ouppmärksamhet och så ramlar en boll...Men de andra rev också och hade dessutom tidsfel så jag blev därmed Nordisk Mästare 2011!! När jag ändå är igång tänkte jag fortsätta och kämpa för att bli Svenks Mästare 2011 på Tjolöholm om 14 dagar!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotlips e. Vernons Peeping Tom och Cliffe. Rolökke Swallow

 

Bild lånad från Marie Nilssons hemsida

 

 

Ängsgårdens Pendy har flyttat

 

Och vi vet att du kommer få det toppen hos dina nya ägare. All lycka till er!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ängsgårdens Pendy e. Rolökke Swallow

 

Foto: Emma-Petronella Pegers

 

 

Grattis till framgångarna på New Forest Mästerskapen 2011!

 

Linn Forsström på Champers avkomman Cherry IV debuterade på mästerskapen med väl godkända resultat. Vinst i LC:1 på 68.519% . En andra placering i LC:2 på 71.071% och ännu en vinst i LB:1 på71.379%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vill du följa Linn och Cherry i deras vardag finner du dem här.

 

Bild lånad från Linn Forsströms blogg.

 

 

En annan avkomma från Champers glänste på utställningen med 41 poäng.

 

Typ HHB Extr Skritt Trav Totalt

 

8 9 8 8 8 41

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Capri III med Sofia Bengtsson

Bild lånad från New Forestponny i Fokus.

Sindy IV, Wilhelm och Ingela
Maja och Witz
Zwiwl Firfod och Emma-Petronella
Anna Stjärnkvist och Merry Me (e. Emmerton) i Eslöv.
Gizza
Änsgårdens Pendy
Ängsgårdens Käck
Ängsgårdens Que
Sara Larson och Savannah
Zinderella
Figaro LS
Wilma Björk och Ängsgårdens Izzy
Wilma Björk och Ängsgårdens Izzy
Wilma Björk och Ängsgårdens Izzy
Ängsgårdens Loola och Ellinor Sjögren
Pendy och Savannah
Linn Forsström och Cherry IV

Hej och välkommen till engsgarden.se!

 

Alla bilder samt texter är Copyrightskyddade och ber Dig att respektera detta. Skulle Du se att någon annan stulit en bild får Du gärna höra av dig.

 

För privata meddelanden till Ingela Åhsberg

 

engsgarden@bredband.net